Service & onderhoud
De onderhoudsbeurt

Uw auto verdient goed onderhoud!

Het onderhouden van een auto is essentieel voor de veiligheid van alle weggebruikers. Het zorgt ervoor dat de auto optimaal presteert en het voorkomt vaak grotere problemen die plots en direct opgelost moeten worden. Over het geheel genomen verlengt het de levensduur van de auto - een onmisbaar onderdeel in het leven van de meeste mensen. 

harry olie

Wat is het verschil tussen een grote en een kleine beurt?

Een vraag die wij vaak krijgen is 'wat is het verschil tussen een grote of kleine beurt?'. De meeste fabrikanten gebruiken deze termen niet meer maar voor bijna alle autobezitters is dit nog altijd het meest herkenbaar.

De reden dat fabrikanten van deze benaming zijn afgestapt is dat verschillende onderdelen verschillende onderhoudsmomenten hebben.

Toch kunnen we ruwweg zeggen dat bij een kleine beurt een controle van alle vloeistoffen en verlichting, verversing van olie en het oliefilter hoort. Een grote beurt omvat daarnaast het controleren en gangbaar maken van de remmen en eventueel vervangen van de volgende delen: bougies, luchtfilter, interieurfilter en cardanolie wat dus afhankelijk is van de interval.

Hoe vaak onderhoud

Dat staat vaak in het onderhoudsboekje van de auto. Nieuwere auto's geven vaak een melding op het dashboard wanneer er weer onderhoud nodig is.

Sla liever geen onderhoudsbeurten over om geld te besparen. Je bent uiteindelijk veel duurder uit als kleine gebreken te laat worden opgemerkt. Want vaak zijn de gevolgen dan groter en de reparatiekosten dus duurder. 

Zorg er daarnaast voor dat je tussen beurten door regelmatig zelf je banden, verlichting, oliepeil en je koel- en ruitenwisservloeistof controleert.

winterbanden wisselen

Onderhoud alle automerken

Bij Luth-Tangenberg kunt u terecht voor het onderhoud aan alle automerken. Of u nu een nieuwe auto of een auto van een aantal jaren oud. De kennis en kunde is bij ons aanwezig om het onderhoud goed en vakkundig uit te voeren.

Onderstaand een verschillende automerken merken die regelmatig in onze werkplaatsen in Assen, Erica en Hardenberg te vinden zijn:

Heeft u vragen over het auto onderhoud bij Luth-Tangenberg neem dan gerust contact met ons op, wij staan u graag ter woord. Wilt u direct een afspraak inplannen? Dan kan bij ons telefonisch maar ook zeer eenvoudig via onze website.
 

Camper onderhoud

Op zoek naar deskundig camper onderhoud? Bij onze vestigingen in Erica en Hardenberg kunt u niet alleen terecht voor onderhoud aan uw auto, maar ook voor professioneel onderhoud aan campers en lichte bedrijfswagens. 

Onze werkplaatsen in Erica en Hardenberg zijn uitgerust met extra grote bruggen, ideaal voor het onderhouden van grotere voertuigen zoals campers. Heeft u vragen over het onderhoud van bedrijfsauto’s, of wilt u direct een afspraak maken voor uw camper? 

Plan eenvoudig online een afspraak in of neem telefonisch contact op met Luth-Tangenberg Erica of Luth-Tangenberg Hardenberg. Zorg dat uw camper in topconditie blijft met onze gespecialiseerde service.

Maak een afspraak

Voorkom dure reparaties met goed onderhoud!