Autobedrijf Luth-Tangenberg
Onderhoud Lexus

Onderhoud Lexus

Op zoek naar een adres waar u terecht kunt om het onderhoud aan uw Lexus te kunnen uitvoeren? Dan bent u bij Autobedrijf Luth-Tangenberg helemaal aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het onderhoud van  Japanse auto’s, zoals Lexus en bieden een service die niet alleen aan uw verwachtingen voldoet, maar deze zelfs overtreft. Bij ons vindt u de beste monteurs die ervoor zorgen dat uw Lexus in topconditie blijft!

De meeste Lexus-modellen geven op het dashboard aan wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt, meestal tussen de 15.000 en 20.000 kilometer of om de 12 tot 24 maanden. Heeft uw Lexus onderhoud nodig? Maak dan eenvoudig online een afspraak of neem tijdens openingstijden telefonisch contact met ons op als u vragen heeft. Bij ons staat uw auto centraal, en wij zorgen dat deze perfect blijft rijden.

plan direct online een afspraak in
harry olie

Periodiek onderhoud Lexus

Zoals hierboven al genoemd geeft uw Lexus netjes op het dashboard een melding wanneer deze voor een service- of onderhoudsbeurt naar de garage moet. De service interval van een Lexus ligt doorgaans tussen de 15.000 en 20.000 kilometer of om de 12 tot 24 maanden.

Tijdens een service- of onderhoudsbeurt van de Lexus modellen met een verbrandingsmotor wordt het periodieke onderhoud uitgevoerd, denk hierbij aan het verversen van de olie en het oliefilter, het vervangen van het interieurfilter etc. Daarnaast wordt uw Lexus tijdens een service- of onderhoudsbeurt grondig geïnspecteerd. Ophanging, rubbers, wielen, banden, alles wordt gecontroleerd en bekeken.

Regulier onderhoud Lexus

Tijdens een dergelijke inspectie kan het naar voren komen dat er bijvoorbeeld remmen, remblokken of bepaalde rubbers vervangen moeten worden. Moeten dergelijke 'slijtage onderdelen' vervangen worden, dan spreken wij hierbij vaak over het reguliere onderhoud. Dit is onderhoud waarvan men weet dat uitgevoerd moet worden, maar wanneer is vaak afhankelijk van rijstijl, het aantal gereden kilometers en ook bijvoorbeeld weersinvloeden kunnen van toepassing zijn.  

harry diagnose 2

Storing en diagnose Lexus

Lexus staat, uiteraard net zoals Toyota bekend als één van de meest betrouwbare automerken ter wereld! Maar helaas kan zelfs uw Lexus een storing geven op het dashboard. Een storing wordt doorgaans aangegeven met een rood of oranje motorlampje, of met een rood of oranje gevaren icoon met een uitroepteken.

Bij sommige Lexus storingen krijgt u op het dashboard ook nog een tekst, zoals CHECK AWD SYSTEEM, elektrische motorstoring of een andere meldingstekst.

Geeft uw Lexus een storing aan? Wij, bij Autobedrijf Luth Tangenberg beschikken over de juiste uitleescomputer en technische kennis om niet alleen een storingsdiagnose uit te voeren, maar na de diagnose ook een eventuele reparatie uit te voeren om de oorzaak van de storing op te lossen.

Lexus onderhoud in Drenthe en Overijssel

Rijdt u een Lexus, woont u in Drenthe of Overijssel en bent u op zoek naar een goed, betrouwbaar adres waar u terecht kunt om het onderhoud aan uw Lexus uit te laten voeren? Dan bent u bij Autobedrijf Luth-Tangenberg helemaal aan het juiste adres.

Met vestigingen in Erica (gemeente Emmen), Assen en Hardenberg hebben wij in Drenthe en een groot deel van Overijssel, als Lexus specialist,  altijd wel een vestiging in de buurt! 

Lexus onderhoud inplannen?

Plan eenvoudig online een werkplaatsafspraak om het onderhoud aan uw Lexus uit te laten voeren.