Service & onderhoud
Diagnose

Diagnose en Reparaties

Een auto bestaat uit duizenden onderdelen die in harmonie met elkaar samen moeten werken. Maar het gebeurt natuurlijk wel eens dat er iets defect raakt. Dan is het fijn om te weten dat wij daar mee kunnen helpen. Voor een goede reparatie is eerst een goede diagnose nodig. 

Diagnose is het in beeld brengen wat een mogelijke storing of probleem veroorzaakt. Dan moet er een plan worden bedacht om zo efficiënt mogelijk het probleem op te lossen tegen een goede prijs. Als u een storing heeft, dan horen wij dat graag!

harry diagnose

Deze computers gebruiken wij

Een startpunt voor veel diagnose is de uitleescomputer. Elke auto is voorzien van vele sensoren welke metingen doen en deze sensoren zijn vaak uit te lezen. Daardoor weet u dus niet gelijk welk component er defect is maar ziet u de gevolgen van een defect. 

Voor het uitlezen van de storingen gebruiken we dus een uitleescomputer, maar de ene uitleescomputer is de de andere niet. Daarom maken wij gebruik van verschillende computers met elk hun eigen kracht.

1500 laramie sport

Dodge Ram Diagnose

Voor het uitlezen van een Dodge Ram is de juiste uitleescomputer en specifieke uitlees software nodig. Voor Dodge, RAM en Chrysler (Mopar) gebruiken wij een zogenaamde wiTECH. Dit is een computer waarmee wij toegang hebben tot alle systemen van deze merken. We kunnen met deze computer ook updates uitvoeren.

Heeft u dus een storing in uw Dodge RAM of een storing in uw Chrysler? Wij, bij Autobedrijf Luth-Tangenberg kunnen uw Dodge of Chrysler uitlezen.

Vragen over Dodge Ram storingsdiagnose of direct een afspraak inplannen om uw Dodge Ram of Chrysler uit te laten lezen? Plan dan eenvoudig online een afspraak in. Voor Dodge Ram Storingsdiagnose kunt u terecht bij onze vestigingen in Erica (gemeente Emmen), Assen en Hardenberg. 

Diagnoses

Voor algemene diagnose beginnen wij vaak met een computer van Snap-on of Autel. Hier kunnen wij verreweg de meeste storingen in de meeste auto's uitlezen. Alle fabrikanten werken namelijk met het OBD II systeem, dat vrij toegankelijk is. Maar soms is dat niet genoeg.

Voor Dodge RAM hebben wij dus een specifieke computer, de wiTECH. Deze computer geeft toegang tot alle Mopar merken (Dodge, RAM en Chrysler). Hiermee kunnen we naast storingen en meldingen uitlezen ook updates uitvoeren.

Maak een afspraak

Heeft uw auto een storing? Wij gaan er graag mee aan de slag!