Erica, Hardenberg & Assen
Ontdek de rijke historie van Luth-Tangenberg

Zo zijn wij geworden tot wat we zijn!

Inmiddels is Autobedrijf Luth-Tangenberg een groot bedrijf met 3 vestigingen, maar 35 jaar geleden begon het met Jan Luth en Albert Tangenberg in Erica.

We zijn trots op wie we zijn en hoe we hier zijn gekomen. Graag nemen we u mee door alle hoogtepunten van onze geschiedenis.

1987

De oprichting van Luth-Tangenberg

In 1987 werd het kleine autobedrijf van een familielid overgenomen door beste vrienden Jan Luth en Albert Tangenberg om hun jongensdroom van een eigen autobedrijf door te zetten. Samen met hun partners Frieda en Janneke werkten ze hard om een mooi bedrijf neer te zetten.

Vanaf het begin was het dealerschap Subaru al aanwezig!

20220321_140349 verkleind
1995
Overname van autobedrijf Top in Zwartemeer

In 1995 kwam er een nieuw hoofdstuk met de overname van Autobedrijf Top in Zwartemeer. Dit bedrijf werd overgenomen en de toenmalige chef werkplaats van Erica (Edwin Gerrits) kreeg in Zwartemeer de dagelijkse leiding.

zwartemeer
1999

Ludwig start in Zwartemeer

De jongere broer van Albert, Ludwig Tangenberg start in 1999 en kreeg de leiding op de op de vestiging in Zwartemeer. Hier begon ook de voorliefde voor snelle Japanse auto's voor Ludwig.

ludwig
1999

Brand in Erica

Tijdens een grote brand werd de werkplaats van de vestiging in Erica bijna volledig verwoest. Een heftige gebeurtenis met grote impact. Gelukkig werd de showroom gespaard waardoor de schade beperkt bleef. 

foto brand 1999 (002)
2001

Daihatsu dealerschap

Met een feestelijke opening waarbij Skik nog optrad werd het dealerschap van Daihatsu ingeluid. De herkenbare en vaak flits gekleurde auto's werden veel verkocht. Helaas besloot Daihatsu in 2012 uit Europa te vertrekken.

daihatsu erica
2005

SsangYong dealerschap

In 2005 kwam SsangYong op ons pad. Een mooie Aziatische aanvulling op ons scala. Met een hele goede reputatie op gebied van kwaliteit en trekkracht was SsangYong meer dan welkom.

SSY auto pand
2007

Tankstation Zwartemeer

Het autobedrijf was meer dan 10 jaar geleden al overgenomen en nu was ook het tankstation van Top onderdeel van Autobedrijf Luth-Tangenberg Zwartemeer. 

pand zwartemeer 2010
2009

Vestiging Hardenberg

De derde vestiging is een feit! Dochter Andrea en haar man Dennis beginnen in een nieuw pand in Hardenberg een autobedrijf met de merken Subaru, Daihatsu en SsangYong. Na bijna een decennium met de bekende naam voor iedereen klaar te hebben gestaan kozen zij in 2018 voor een andere weg.

pand hardenberg aanbouw 2009
2014

Vestiging Assen

Albert-jan, zoon van Albert, melde zich in 2014 vers van de IVA om in Assen een vestiging te openen onder dezelfde naam: Luth-Tangenberg Assen. Inmiddels is dit bedrijf uitgegroeid tot een grote garage dat gespecialiseerd is in Aziatische auto's met een gedreven team monteurs, verkopers en receptiemedewerkers.

pand Assen AJ
2016

Nissan Assen

Nissan zocht voor Noord Drenthe een partner en kwam bij Luth-Tangenberg uit. Een mooi merk dat we van binnen en buiten hebben leren kennen. In 2020 zijn wij gestopt met de samenwerking om zelf verder te gaan als Nissan Specialist. 

pand Assen Nissan
2017

Verbouwing Erica

In 2017 kwam een wens uit die al 15 jaar leefde: een rigoreuze verbouwing van het pand in Erica. De showroom werd bijna verdubbeld en het pand kreeg een mooie upgrade. Een nieuwe frisse uitstraling voor het pand dat zo herkenbaar bij de molen staat

beton storten verbouwing 2016
2018

Zwartemeer naar Hardenberg

Toen het pand in Hardenberg vrij kwam werd besloten om de vestiging in Zwartemeer te sluiten. Ludwig ging samen met monteur Mark over naar Hardenberg om daar het bedrijf voort te zetten.

luth-tangenberg-hardenberg-klein

Zoals u leest zijn we een echt familiebedrijf waarbij hartelijkheid en een huiselijk gevoel voorop staan. Een plek waar iedereen zich welkom voelt.

Klik hieronder op alle vestigingen om de medewerkers te leren kennen. Wij zijn trots op onze werkfamilie en stellen ze graag aan u voor.