Service & onderhoud
Werkplaats expertises

Werkplaats expertises

Op iedere vestiging voeren wij specialistisch werk uit. 
Hieronder kunt u zien voor welke werkzaamheden u waar terecht kunt.

Granulaat reinigen

Motoren kunnen intern versmeren en starten gaat dan lastiger, ze draaien minder mooi. Met granulaat reiniging wordt erger voorkomen.  

Veel moderne motoren zijn tegenwoordig direct ingespoten. Dit heeft als voordeel dat ze een lager verbruik hebben, maar als nadeel dat er veel roet en koolafzetting op de inlaatkleppen van de motor terecht kunnen komen. Het is een langzaam proces waarbij de motor steeds minder gaat presteren en meer gaat verbruiken. Omdat het een langzaam proces is kan het zo zijn dat u als berijder niet direct door hebt dat er wat mis gaat in de motor. Uiteindelijk merkt u het door een motorstoringslampje of doordat een motor stationair minder onregelmatig gaat draaien.

Door diagnose zal uit moeten blijken dat er sprake is van verontreinigde kleppen. Als blijkt dat dit het geval is dan kunnen wij de kleppen stralen met granulaat. De granulaat is harder dan de koolafzetting maar minder hard dan de kleppen. Door deze schoonmaakbeurt zullen de kleppen weer goed kunnen functioneren en de motor weer gezonder kunnen draaien.

distributieketting

Distributieketting

De distributieketting ziet eruit als een dubbele fietsketting. Hij vormt de verbinding tussen krukas en nokkenas(sen).

De krukas drijft één of meer nokkenassen aan door middel van een distributieketting, een getande distributieriem of een distributietandwiel. De voordelen van een distributieketting zijn, dat deze weinig ruimte in beslag neemt en een heel autoleven mee kan.

Constructief nadeel is, dat hij met motorolie moet worden gesmeerd.

service-TimingBeltReplacement

Distributieriem

De distributieriem is onderdeel van een heel systeem en zorgt voor een juiste timing bij het openen en sluiten van de in- en uitlaatkleppen ten opzichte van de zuigers. Door de juiste timing loopt de motor optimaal. De riem heeft een bepaalde levensduur en dient bij een bepaald aantal kilometers en/of na een bepaalde tijd vervangen te worden. 

Het specifieke moment verschillend per auto en staat vaak in het instructieboekje. Om het distributiesysteem goed te laten functioneren vervangt je garage niet alleen de riem maar ook een aantal bijbehorende onderdelen zoals de waterpomp en de geleiderollen.
Het systeem zit op een lastig bereikbare plek in je auto. Daarom is een reparatie vaak tijdrovend en kostbaar

Automatische transmissie spoelen

De automatische transmissie (ook wel versnellingsbak genoemd) is een zeer complex onderdeel van de auto. Bij automaat spoelen wordt met een spoelmachine de oude vervuilde olie uit de automatische versnellingsbak gehaald. Dit gebeurd via een spoelproces wat gebeurt met lopende motor en een speciale spoelmachine. Tijdens dit spoelproces wordt een reinigingsmiddel toegevoegd. 

Deze zorgt ervoor dat de losgeweekte vuildeeltjes ook mee naar buiten worden gespoeld. Bij het spoelen gaat alle oude olie er uit en wordt deze geleidelijk vervangen voor nieuwe heldere olie. Terwijl de motor stationair draait wordt er rustig door alle versnellingen geschakeld. Hierdoor komt de vloeistof op alle plaatsen van de transmissie. Net als andere onderdelen van een auto ondergaat ook een automaat aan slijtage. Het is daarom verstandig om periodiek te verversen.

 

ram brug z logo
Grote bussen en campers

Als u een grote bedrijfsauto of camper heeft dan bent u ook welkom. 

U staat er misschien niet direct bij stil. Maar met een grote bedrijfsauto of camper kan u niet alleen niet in elke parkeergarage, maar ook niet in elke werkplaats. Zo kunnen hoge bussen of campers vaak niet hoog genoeg op onze brug om gezond aan te werken en lange bussen of campers passen niet op alle rijplaten van de bruggen. 

Ons materiaal is aangepast op uw camper of grote bestelauto! Dat betekent dat in Hardenberg en in Erica de garages extra hoog zijn en de bruggen extra lang. Zo kunnen wij op een veilige hoogte werken en past de bus goed op de brug. 

Auto-mechanic-replacing-car-battery
Accu vervangen

De autoaccu is het onderdeel dat ervoor zorgt dat de auto stroom heeft om de auto te starten en dat de elektrische delen werken. Een accu is aan slijtage onderhevig en wordt verliest zijn capaciteit naar verloop van tijd. Een accu kan uitgeput raken. Met lege accu's kan je niet starten, laat staan rijden. Als een accu 3-4 jaar oud is, kan je hem het beste preventief vervangen. Een accu heeft 's winters een veel zwaarder leven dan 's zomers. Als hij dan toch al niet meer 'fris' is, zal hij eerder definitief het loodje leggen.

Een accu vervangen kost doorgaans vaak niet meer tijd dan een half uur.

274266185_1624420934595199_369746862456794751_n
Secundaire luchtpomp uitschrijven

Secundaire luchtpomp/systeem (problemen / oplossing)  P0410  en daaruit voortvloeiende foutcodes.

Om in de opwarmfase van de motor de uitstoot te verlagen wordt er door middel van een pomp buitenlucht met zuurstof in het uitlaattraject gepompt. Het zorgt er voor de katalysator eerder op temperatuur is en zo snel mogelijk zijn maximale efficiëntie kan bereiken. 

Het is een kortstondig moment van maximaal 100 seconden en heeft geen invloed op de werking van de motor.

Meerdere merken zijn uitgerust met zo'n systeem, zo ook sommige Subaru's (o.a. Forester SG/ Impreza 2.5 WRX/STi). Het vervelende is dat dit systeem gevoelig is voor ons vochtige klimaat en hierdoor defect kan raken. Gevolg: het storingslampje gaat blijvend branden de cruise control werkt niet en soms gaat zelfs de motor in de noodloop. De kosten om dit te repareren zijn aanzienlijk en geen garantie dat het probleem voor altijd is opgelost.

Om dit probleem blijvend te tackelen hebben wij nu de mogelijkheid om dit systeem in Subaru's veilig uit te schakelen. Dat wil zeggen dat wij de motorcomputer(ECU) softwarematig aanpassen, zodat dit probleem zich nooit meer voor kan doen.

Dus niet alleen een permanente oplossing maar ook een aanzienlijke besparing! We kunnen dit niet voor élke Subaru maar wel voor vele turbo en non-turbo modellen. Stuur ons een bericht als je wil weten of het ook voor uw Subaru kan! 

Welke vestiging heeft welke expertises?
  

 Assen 

 Erica 

 Hardenberg

Onderhoud 

X

X

X

APK 

X

X

X

Uitlijning 

X

X

X

Extra grote bedrijfsauto's en campers 

 

X

X

Automaatbak spoelen 

X

X

X

Granulaatreiniging 

X

 

 

Airco onderhoud  

X

X

X

Winterwielen opslag 

X

X

X

Diagnose stellen 

X

X

X

Uitlezen alle merken 

X

X

X

Nissan specialist 

X

X

X

RAM specialist 

X

X

X

Uitschrijven secundaire luchtpomp   

X

Maak een afspraak

Moet een van bovenstaande zaken aan uw auto uitgevoerd worden?