Service & onderhoud
Airco Service

Airco service

Om lekker koele lucht te hebben in de auto heeft deze meestal een airconditioning. Dit is een koelsysteem wat bestaat uit een condensor, een pomp en koudemiddel. Door warmtewisseling zet het systeem warmere lucht om in koude lucht. Het is een gesloten systeem, maar toch verliest het langzaam zijn koudemiddel. 

Daarmee wordt de capaciteit en koelkracht minder groot. Als het systeem ongeveer een derde verloren heeft stopt de airco er mee en is het belangrijk om hem opnieuw af te laten vullen. Een lege airco kan zelfs schade aan het systeem geven met als gevolg grote kosten. Het is belangrijk daarom jaarlijks te controleren hoe de staat is van de airco door een aircocheck. Zo kunnen we zien of de airco nog optimaal functioneert en eventueel opnieuw vullen. 

02_Airco-check_cleaning.jpg.ximg.l_6_m.smart

R1234yf en R134a aircogas

Uw auto kan uitgevoerd zijn met een R1234yf airco koudemiddel systeem of een R134a airco koudemiddel systeem. Het R134a koudemiddel systeem zit vaak in de voertuigen van een aantal jaar oud, het R1234yf airco gas systeem wordt bij verschillende nieuwere auto’s toegepast.

Het mooie is, onze apparatuur is geschikt voor zowel R1234yf als R134a. Dus welk type koudemiddel er ook gebruikt wordt in uw auto airco? Bij Luth-Tangenberg bent u altijd op het juiste adres!

Een aircocheck kost ongeveer een half uur. Een systeem compleet opnieuw vullen ongeveer een uur tot anderhalf uur.

Maak nu een afspraak

Plan eenvoudig online een afspraak in bij onze airco service in Erica, airco service in Assen of airco service in Hardenberg. Dan gaan wij ervoor zorgen dat uw de airconditioning in uw auto weer 100% goed gaat functioneren! en weer ijskoud wordt!