Autobedrijf Luth-Tangenberg
Camper APK

Camper APK

Zorg ervoor dat uw camper voldoet aan alle wettelijke eisen met de camper APK-services van Luth-Tangenberg. Onze vestigingen in Erica en Hardenberg zijn volledig uitgerust om deze essentiële keuring voor uw kampeerauto uit te voeren. De APK (Algemene Periodieke Keuring) is niet alleen een wettelijke verplichting, maar garandeert ook dat uw camper veilig is voor zowel de wegen als voor het milieu.

Direct online een APK afspraak inplannen?
autobedrijf-luth-tangenberg-erica

Camper APK in Erica

Bij Luth-Tangenberg in Erica kunt u terecht voor zowel de APK2 keuring voor campers met een toegestane maximummassa tot 3.500 kg, als de APK1 keuring voor zwaardere campers. Onze moderne werkplaats is specifiek ingericht om de unieke behoeften van campers aan te pakken, zodat u met vertrouwen op pad kunt gaan.

Meer over camper APK in Erica

Camper check

Voor een veilig en vertrouwd gevoel op vakantie, laat uw camper uitvoerig controleren bij Luth-Tangenberg. Onze camper checks omvatten een grondige inspectie van essentiële onderdelen zoals banden, lichten, remmen, water- en gasinstallaties. We adviseren om deze check aan het begin van het kampeerseizoen of vóór een grote reis te laten uitvoeren, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw vakantie.

autobedrijf-luth-tangenberg-hardenberg

Camper APK in Hardenberg

Ook in Hardenberg staat Luth-Tangenberg klaar om uw camper te keuren. Ongeacht het type camper of de vereiste keuring categorie, onze vestiging in Hardenberg is uitgerust met de benodigde faciliteiten en expertise om uw camper grondig en efficiënt te inspecteren en goed te keuren voor het volgende avontuur.

Meer over camper APK in Hardenberg

Wanneer Camper APK keuren

Weten wanneer uw camper een APK-keuring nodig heeft? Dit kunt u terugvinden op het huidige keuringsbewijs, hier staat de datum van goedkeuring en de vervaldatum van de keuring op. Voor nieuwe campers die rijden op benzine of elektrisch aangedreven worden, is de eerste APK vereist na 4 jaar. Voor diesel campers is deze eerste keuring al na 3 jaar nodig.

Na de eerste keuring moeten benzine- en elektrische campers elke 2 jaar gekeurd worden tot ze 8 jaar oud zijn; daarna is een jaarlijkse keuring vereist. Diesels moeten na de eerste keuring jaarlijks worden gekeurd. Campers die ouder zijn dan 30 jaar moeten elke 2 jaar gekeurd worden, en voor campers van 50 jaar en ouder is APK niet meer verplicht, maar het is wel aan te raden ze jaarlijks te laten controleren op veiligheid. Goed om te weten; aanhangwagens of trailers met een gewicht boven de 3500 kg, zoals bijvoorbeeld de grotere caravans, moeten ook APK gekeurd worden.
 

harry olie

Camper onderhoud

Naast Camper APK-keuringen biedt Luth-Tangenberg in zowel Erica als Hardenberg volledige onderhoudsdiensten aan campers. Van routine onderhoud tot complexe reparaties, onze technici zorgen ervoor dat uw camper in topconditie blijft. Regelmatig onderhoud is essentieel om uw camper betrouwbaar en klaar voor de weg te houden.

Meer over camper onderhoud
Camper APK inplannen

Is het tijd voor de APK van uw camper? Plan vandaag nog eenvoudig online een afspraak in bij Luth-Tangenberg in Erica of Hardenberg. U kunt ook telefonisch contact opnemen om direct een keuring in te plannen. Wij zorgen voor een snelle en grondige service zodat uw camper snel weer veilig de weg op kan.