Autobedrijf Luth-Tangenberg
Camper onderhoud Erica

Camper onderhoud Erica

Voor camper onderhoud bent u bij Luth-Tangenberg in Erica aan het juiste adres. Onze werkplaats is uitgerust met speciale, grotere camper bruggen waarmee wij elke servicebeurt en alle onderhoudswerkzaamheden aan uw camper vakkundig kunnen uitvoeren.

Onze werkplaats is in Erica zo ingericht om aan de unieke behoeften van campers te voldoen, zodat u als klant altijd kunt rekenen op de juiste en betrouwbare camper service. Naast het camper onderhoud in Erica bieden we ook camper APK-keuringen aan.

Heeft u vragen over het onderhouden van uw camper of wilt u meer weten over de camper APK in Erica? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om al uw vragen te beantwoorden en zorgen ervoor dat uw camper in topconditie blijft.

harry olie

Specifiek camper onderhoud Erica

Campers, variërend in vorm en grootte, delen vaak een gemeenschappelijk kenmerk: ze zijn meestal gebaseerd op het chassis van een bedrijfswagen, waarbij de oorspronkelijke carrosserie van de bestelauto grotendeels behouden blijft. Hoewel het chassis en delen van de carrosserie van campers en bedrijfswagens vaak identiek zijn, wat betekent dat ze technisch veel overeenkomsten vertonen, vereist een camper een geheel andere aanpak van onderhoud.

Dit komt doordat een camper over het algemeen anders wordt gebruikt dan een bedrijfswagen. Campers rijden vaak langere afstanden achter elkaar of staan juist gedurende lange periodes, zoals de gehele winter, stil. Deze specifieke gebruikspatronen vragen om een aangepaste onderhoudsstrategie.

Daarnaast hebben campers specifieke voorzieningen die u niet in bedrijfswagens terugvindt, zoals gasinstallaties, watervoorzieningen en vaak een complexe camperopbouw. Deze elementen vereisen specialistische kennis voor onderhoud en inspectie om ervoor te zorgen dat alles veilig en functioneel blijft tijdens uw reizen.

Het is daarom essentieel dat het onderhoud van uw camper wordt uitgevoerd door professionals die ervaring hebben met zowel de auto technische aspecten als de unieke uitrusting van campers.

Camper Banden

Bij campers kunnen de banden soms een zwak punt vormen. We zien regelmatig dat banden, die nog relatief nieuw zijn en vaak nog een perfect profiel voor de APK hebben, toch tekenen van slijtage, platte stukken of droogte scheurtjes vertonen.

Dit komt doordat campers veelal gedurende de winter droog en binnen staan opgeslagen, regelmatig in zonnige gebieden aan intense zonblootstelling onderhevig zijn, en vanwege het zwaardere gewicht van het voertuig continu meer druk op de banden ervaren. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat de banden onder uw camper in slechte staat zijn, is het wel een veelvoorkomend verschijnsel bij campers dat extra aandacht vereist.

Voordat het camperseizoen begint, is het daarom aan te raden uw banden even goed te laten controleren. Zo kunt u met een gerust en vertrouwd gevoel op pad gaan. Bij ons kunt u terecht voor een professionele inspectie van de banden, waarbij we zorg dragen voor uw veiligheid en comfort onderweg.

joey koplamp

Camper APK Keuring in Erica bij Luth-Tangenberg

Luth-Tangenberg in Erica biedt een ruime en moderne werkplaats die mede is ingericht voor het onderhoud en de reparatie van campers. Naast regulier onderhoud, kunt u bij ons ook terecht voor de APK keuring van uw camper.

Als het tijd is voor een APK keuring van uw camper, zijn er twee opties:

  • APK2 keuring: Deze is vereist voor campers met een toegestane maximummassa tot 3.500 kg.
  • APK1 keuring: Deze is noodzakelijk voor campers met een toegestane maximummassa boven de 3.500 kg.

U kunt op uw kentekenbewijs nakijken welke categorie van toepassing is op uw camper. Bent u niet zeker welke keuring nodig is? Onze gekwalificeerde APK keurmeesters kunnen dit aan de hand van uw kenteken precies voor u uitzoeken.

Wilt u een camper APK keuring in Erica laten uitvoeren? Maak dan gemakkelijk een afspraak via onze website. Als u liever telefonisch een afspraak regelt, kunt u ons bereiken op telefoonnummer 0591-301403 bij Luth-Tangenberg in Erica.
 

Camper onderhoud in Erica inplannen?

Wilt u een afspraak inplannen om het camper onderhoud bij ons in Erica uit te laten voeren? Plan eenvoudig online een afspraak in of bel 0591-301403.