Autobedrijf Luth-Tangenberg
Motorstoring Dodge Ram

Motorstoring Dodge Ram

Geeft uw Dodge Ram een motorstoring aan? Een brandend motorstoringslampje is nooit goed, dit wordt namelijk altijd geactiveerd door een foutcode in een van de sensoren in uw motor.

Brand het motorstoringslampje oranje? Dan kunt u hiermee doorrijden, maar maak wel zo snel mogelijk een afspraak bij de garage om uw Dodge RAM uit te laten lezen.

Brand het motorstoringslampje rood? Dan is het zaak om de auto zo snel mogelijk op een veilige plaats stil te zetten en de motor uit te schakelen. Dit om eventuele verdere schade aan de motor van uw RAM te voorkomen.

U kunt bij ons terecht voor onder andere:

  • Storing Dodge Ram 1500
  • Storing Dodge Ram 1500 TRX
  • Storing Dodge Ram 1500 CLASSIC
  • Storing Dodge Ram 2500
  • Storing Dodge Ram 3500

 

Dus motorstoring Dodge RAM
Neem dan direct contact met ons op of plan eenvoudig online een afspraak bij ons in.
 

1500 rebel

Dodge Ram dealer

Bent u trotse eigenaar van een Dodge Ram en heeft u een probleem met uw auto? Waar kunt u dan beter terecht dan bij de officiële Dodge Ram dealer? Luth-Tangenberg is al vele jaren US cars en Dodge Ram dealer in Drenthe met vestigingen in Assen en Erica en dealer voor Noord-Oost Overijssel met onze vestiging in Hardenberg.

Wij beschikken over de kennis, de expertise, het juiste, specialistische gereedschap en de juiste onderdelen om uw Dodge Ram in topconditie te houden. Daarnaast hebben wij als Dodge Ram dealer uiteraard doorlopend verschillende nieuwe en jong gebruikte Dodge Ram’s op voorraad staan.
 

Dodge Ram dealer

Motormanagement lampje dodge Ram 1500

Het motormanagement lampje van uw Dodge Ram 1500 brandt, wat betekent dit en wat moet u doen?

Als het motormanagement lampje van uw Dodge Ram brandt, is om te beginnen de kleur belangrijk. Brand het motormanagement lampje oranje, dan kunt u hier mee doorrijden. Het is wel sterk aan te raden om direct even een afspraak te maken met een specialist om uw Dodge Ram uit te laten lezen.

Brandt het motormanagement lampje van uw Dodge Ram rood? Dan is het zaak om de RAM zo snel mogelijk op een veilige plaats stil te zetten en de motor uit te zetten. Rijd ook niet verder om verdere motorschade aan uw Dodge Ram te voorkomen.

Brandt het motormanagement lampje van uw Dodge Ram 1500, 2500 of 3500? Plan dan een afspraak bij ons om een diagnose uit te laten voeren. Wij kunnen u dan exact vertellen wat het probleem is met uw Dodge Ram.

Voor Dodge, RAM en Chrysler (Mopar) gebruiken wij een zogenaamde wiTECH. Dit is een computer waarmee wij toegang hebben tot alle systemen van deze merken. We kunnen met deze computer, indien nodig, ook updates uitvoeren.
 

mlp-img-top-2022-1500-temp

Dodge Ram storing service shifter

Iets wat wij ook vaker tegenkomen, is de Dodge Ram storing service shifter. Bij de meeste Dodge Ram modellen komt dan in witte letters, tussen de tellers ‘Service Shifter’ of de melding ‘Service Transmission Shut Off Engine to Engage Park’.

Geeft uw Dodge Ram deze melding dan is advies om de auto op een veilige plaats stil te zetten en een afspraak in te plannen om dit probleem zo spoedig mogelijk te laten verhelpen om eventueel verdere problemen of schade te voorkomen. Let op, het kan voorkomen dat als de RAM in ‘Park’ wordt gezet, deze hierna niet meer naar ‘Drive’ gezet kan worden.

Waardoor de storing ‘Service Shifter’ veroorzaakt wordt, kan verschillen. Zo kan het voorkomen dat de zekering gesprongen is, maar het kan ook andere oorzaken hebben. Welke oorzaak deze melding ook heeft, de RAM zou te allen tijde aan de computer gekoppeld moeten worden om de storingscodes te resetten.

Heeft u een Dodge Ram en krijgt u de melding ‘Service Shifter’ of de melding ‘Service Transmission Shut Off Engine to Engage Park’? Neem dan gerust even contact op met Dodge RAM Dealer Luth-Tangenberg.

Motorstoring Dodge Ram laten verhelpen?

Motorstoring Dodge Ram of een andere storing zoals de storing service shifter laten verhelpen? Plan dan eenvoudig een afspraak in via onze website. Heeft u nog vragen? Dan kunt u ons tijdens openingstijden natuurlijk ook altijd telefonisch bereiken.