Autobedrijf Luth-Tangenberg
Winterbanden kopen of wisselen?

Winterbanden

Bij winterse omstandigheden heeft u met een winterband meer grip dan met een zomerband. Dit vooral als er sneeuw ligt, maar ook bij temperaturen rond of onder het vriespunt.

Dit komt mede doordat een winterband ten opzichte van een zomerband van een zachter rubber is gemaakt. Waar een zomerband hard wordt van de kou, blijft het rubber van een winterband soepel en biedt dus beter grip op het koude asfalt.

Daarnaast zijn winterbanden in verschillende landen om ons heen verplicht. Doet u ook in de winter wel eens boodschappen in Duitsland? Dan is de kans groot dat uw auto op winterbanden moet staan.

winterbanden of winter wielen

Winterbanden wisselen

Winterbanden wisselen of is het winterwielen wisselen? In de meeste gevallen beide. Erg veel auto’s hebben twee sets wielen. De winterwielen, met winterbanden en de zomerwielen met zomerbanden.

Het komt ook voor dat mensen echt alleen zomer- en winterbanden hebben. In deze gevallen moet echt eens per jaar de zomerband van de velg en de winterband om de velg worden gezet. Maar, veruit de meeste mensen hebben een extra set velgen met banden bij de auto. In dit geval praten we dus eigenlijk over winterwielen wisselen in plaats van winterbanden wisselen

Plan eenvoudig online een afspraak in

Winterbanden of all season banden?

Wat is nu beter, wisselen tussen zomerbanden en winterbanden of gewoon een set goede all-season banden onder de auto zetten?

Een goede zomerband presteert het beste bij warme omstandigheden. Een goede winterband presteert het beste in winterse omstandigheden en dan vooral in de sneeuw. All-season banden presteren goed, maar bij warm weer ligt de slijtage hoger en bij besneeuwde wegen komen de all-season banden te kort.

Rijdt u niet teveel, rijdt u niet over besneeuwde wegen? Dan zouden all-season banden kunnen. Maar het beste is om een set goede zomerbanden te hebben voor de zomer en rond oktober te wisselen naar een goede set winterbanden.

winterbanden wisselen

Winterbanden verplicht?

Winterbanden zijn in Nederland niet verplicht, maar in veel landen om ons heen, zoals Duitsland en Oostenrijk wel. Dit heeft er mee te maken dat een auto die in deze landen de weg op gaat, geschikt moet zijn voor de omstandigheden op dat moment. Ligt er sneeuw, is het glad? Dan presteert een zomerband ondermaats en is dus een winterband verplicht.

Rijdt u in winterse omstandigheden, bijvoorbeeld in Duitsland en staat uw auto niet op winterbanden? Dan riskeert u een boete en krijgt u een ongeval, dan kunt u aansprakelijk worden gehouden omdat uw auto niet voldoet aan de Duitse wetgeving.

Ons advies is dan ook. Tankt u wel eens in Duitsland, doet u wel eens boodschappen over de grens ook in de winter? Zorg dan voor een goede set winterbanden.
 

Winterbanden kopen

Heeft u bij uw auto nog geen set winterwielen of zijn uw huidige winterbanden aan vervanging toe? Autobedrijf Luth-Tangenberg levert winterbanden voor alle merken en type auto’s. Daarnaast kunnen wij winterbanden leveren van vrijwel alle bekende bandenmerken.

Wilt u weten welk merk en type winterband het beste is voor uw auto? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij kunnen u adviseren en uiteraard ook de montage en het balanceren van de winterbanden voor u regelen.

DSC_0768 (Groot)

Winterbanden met wielen

Heeft u nog geen winterbanden bij uw auto, dan is het verstandig om winterbanden direct om een aparte set wielen te laten monteren. Zo hoeft u in oktober en na de winter alleen de wielen te wisselen.

Heeft u nu losse winterbanden en laat u deze nu ieder jaar de banden om de velg wisselen? Ook hiervoor leveren wij losse sets wielen.

Goed om te weten, de meeste sets winterbanden die wij verkopen worden direct om aparte wielen gezet. Zo heeft u een set zomer wielen met zomerbanden en een set winterwielen met winterbanden

Afspraak maken voor winterbanden

Heeft u vragen over winterbanden, wilt u nieuwe winterbanden kopen, wilt u uw winterwielen wisselen of heeft u andere vragen met betrekking tot wielen of banden? Neem dan, tijdens openingstijden, gerust even contact met ons op.