Autobedrijf Luth-Tangenberg
Autobanden vervangen Assen

Autobanden vervangen Assen

Bent u op zoek naar een goed adres om uw autobanden te laten vervangen in Assen? Zoek niet verder! Bij Autobedrijf Luth-Tangenberg staan wij klaar om u te helpen met professionele bandenservice, zodat u veilig en met vertrouwen de weg op kunt.

Zijn uw autobanden versleten, wordt de grip minder of is de profieldiepte onder de 1,6 mm en hierdoor een APK afkeur? Bij Autobedrijf Luth-Tangenberg hebben wij altijd de juiste banden voor uw auto.

Wij leveren uitsluitend autobanden van de betere merken en van hoogwaardige kwaliteit. Laat u de autobanden monteren door onze specialisten, dan zorgen wij er uiteraard ook altijd voor dat de nieuwe autobanden om de wielen worden gelegd, de oude banden worden afgevoerd en dan uw wielen met nieuwe banden worden uitgelijnd.

Heeft u vragen of wilt u direct een afspraak inplannen om uw autobanden te laten vervangen in Assen? Bel 0592 - 209 001 of plan direct eenvoudig online een afspraak in. 
 

plan direct een afspraak in
winterbanden wisselen

Banden wisselen of wielen wisselen?

Is het nu banden wisselen of wielen wisselen? Het verschil tussen "banden wisselen" en "wielen wisselen" ligt in wat er precies wordt veranderd. Hier is een uitleg van beide termen:

  • Banden wisselen: Bij het wisselen van banden worden de banden van de velgen gehaald en vervangen door nieuwe autobanden. Bijvoorbeeld om oude versleten autobanden van de velgen te halen en te vervangen voor nieuwe autobanden.
     
  • Wielen wisselen: Bij het wisselen van wielen worden zowel de banden als de velgen in hun geheel gewisseld. Wielen wisselen wordt vaak in het najaar en in het voorjaar gedaan. De welbekende wielen wisselen naar de winterbanden of natuurlijk naar de zomerbanden.

Zomerbanden, winterbanden of all-season banden

De vraag die onze monteurs in Assen zo vaak krijgen.. Wat is nu beter, zomerbanden, winterbanden of all-season banden?

Om hier een kort antwoord op te geven: Zomerbanden zijn de beste banden bij warmere (asfalt) temperaturen. Winterbanden zijn de beste banden bij koude weersomstandigheden (onder de +/- 5 graden) en bij winterse neerslag.

All-season banden zitten hier echt een beetje tussenin. All-season banden presteren prima bij warmere omstandigheden en ook bij koude temperaturen presteren de all-season autobanden goed. Let er wel op dat bij winterse neerslag een echte winterband wel veel meer grip geeft.

Wilt u persoonlijk advies over welk type autoband voor u het beste is? Kom dan gerust eens bij ons langs in Assen. Samen bekijken wij uw rijstijl, waar u rijdt (locaties/ landen) in welk type auto u rijdt en welke banden u nu onder uw auto heeft. Op deze manier kunnen wij echt advies op maat geven.
 

winterbanden of winter wielen

Winterbanden wisselen Assen

Zodra de buitentemperatuur onder de 7 graden komt, adviseren wij u om uw zomerbanden te wisselen voor uw winterbanden. Doorgaans is dit in de maanden oktober of november.

Wij adviseren u ook om niet tot het laatste moment te wachten met het wisselen van de winterbanden. Plan daarom op tijd een afspraak in om de winterbanden in Assen te laten wisselen.

Heeft u geen winterbanden bij uw auto of zijn uw winterbanden versleten? Bij autobedrijf Luth-Tangenberg in Assen bieden wij zowel losse winterbanden aan als complete sets winterbanden met winterwielen.

Benieuwd naar ons aanbod, onze prijzen en welke sets wij beschikbaar hebben voor uw auto? Neem dan gerust even contact met ons op via 0592 - 209 001.

Zomerbanden wisselen Assen

Zodra de buitentemperatuur weer hoger wordt dan 7 graden, adviseren wij u om uw winterbanden te wisselen voor uw zomerbanden. Doorgaans is dit in de maanden april of mei.

Wij adviseren u ook om niet tot het laatste moment te wachten met het wisselen van de zomerbanden. Plan daarom op tijd een afspraak in om de zomerbanden in Assen te laten wisselen.

Direct een afspraak inplannen?

Zorg voor uw veiligheid op de weg en laat uw autobanden vervangen door de experts bij Autobedrijf Luth-Tangenberg in Assen. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken.