Erica, Hardenberg & Assen

All-Wheel Drive en Subaru, hoe zit dat ook alweer?

Subaru is misschien wel het meest bekend om de all-wheeldrive techniek. Hele veilige auto’s die doen waar ze voor gemaakt zijn: rijden. En dat op een hele comfortabele en degelijke manier.

Aantekening 2020-08-15 110126

Standaard permanente vierwielaandrijving

De AWD techniek hebben ze helemaal tot in de puntjes uitgewerkt. Betrouwbaarheid ten top. Op alle omstandigheden voorbereid en een fantastisch rijcomfort.

In combinatie met de boxermotor is Subaru getest als één van de meest veilige merken die we in Europa hebben. Subaru heeft niet voor niets al vijf keer de hoogste score op de Euro NCAP behaald.

Het meest onderscheidende kenmerk van Subaru's Symmetrical AWD is de symmetrisch geplaatste aandrijflijn gekoppeld aan een in de lengterichting gemonteerde boxermotor. De combinatie van het lage zwaartepunt van de boxermotor en de superieure gewichtsbalans van de symmetrische aandrijflijn maximaliseert de stabiliteit en tractie die eigen zijn aan vierwielaandrijving.

Dit resulteert in uitstekende rijeigenschappen in uiteenlopende weers- en wegomstandigheden. Naast deze hardware voordelen heeft Subaru voortdurend zijn AWD doorontwikkeld onder de filosofie van ‘mensgerichte auto’s maken’. Uiteindelijk doel was om een groter gevoel van eenheid met de auto te bieden, wat meer ‘Enjoyment and Peace of Mind’ oplevert bij zowel de bestuurder als de passagiers.

 

In 2022 viert Subaru 50 jaar AWD (All-Wheel Drive). Iets om heel trots op te mogen zijn. In onderstaande filmpje is een mooie compilatie te zien van de ontwikkelingen.

https://youtu.be/BAtzdbjezpg