Erica, Hardenberg & Assen
Checklist autovakantie

Waar op te letten voordat je met de auto op vakantie gaat

Gemiddeld gaan bijna 44% van de Nederlanders jaarlijks met de auto op vakantie. Of je nou dichtbij blijft of verder weg gaat, een ding is zeker: de auto moet in orde zijn.

Daarom geven wij een paar tips waar je op kunt letten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

  • Controleren van vloeistoffen: oliepeil, ruitenwisservloeistof en koelvloeistof
  • Controleren van de bandenspanning. Wat de beste spanning is staat in de deurpost van de bestuurdersdeur. Let ook even op het aantal bar als je een caravan trekt.
  • Controleren van de airco, in veel Europese landen is het in de zomer tegenwoordig ook tropisch warm en dan is het fijn als de airco het goed doet.
  • Neem de reservesleutel mee (maar laat hem niet in de auto liggen)
  • De groene kaart is erg belangrijk om bij je te hebben. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het hoeft niet je eigen schuld te zijn.
  • Lees je in over de situatie in het vakantieland: hoe worden de brandstoffen genoemd, wat zijn afwijkende verkeersregels, zijn er tolwegen, wat moet je verplicht in de auto hebben etc.
  • Sluit een abonnement voor pech hulp in Europa af. Wist je dat je dit ook bij ons kunt regelen? Wij bieden voor €29,95 per jaar pech hulp bij AA Team aan met Europa dekking. Vraag hiernaar bij onze receptie.

Mocht je kiezen voor een verdere bestemming dan is het wellicht goed om het jaarlijks onderhoud hierop af te stemmen. Afstanden als Frankrijk, Italië en Spanje vragen veel van de auto. Ook zijn de heuvels/bergen heel wat anders dan wat de auto in Nederland te verduren krijgt. Bij een beurt worden o.a.  de remmen, accu en banden gecontroleerd voor een veilige reis.

 

Een veilige reis is het halve werk! Fijne vakantie waar je ook naar toe gaat.